Vystavovatelia 6. ročníka Vínšpacírky

Tvoje víno – bezhistamínové vína

Rok 2015 bol pre spoločnosť Tvoje víno prelomový, ani nie tak z obchodných dôvod, ako z osobných. Jednému z priateľov potvrdili nepríjemnú diagnózu – histamínovú intoleranciu, ktorá okamžite odštarovala snahu spoločnosti nájsť riešenie, aby víno nebolo pre neho tabu. Vďaka tejto skutočnosti, objavila spoločnosť rodinné vinárstva, ktorých vína sú antihistamínové a tiež v bio kvalite. Ich príbehy boli natoľko zaujímavé, že chytili spoločnosť za srdce tak z profesionálneho ako aj ľudksého hľadiska. V ponuke na www.tvojevino.sk teda nájdete spojenie vín zo štyroch unikátnych rodinných vinárstiev. Každá fľaša je výnimočná svojou kvalitou aj osobným prístupom, ktorý sa často v iných firmách vytráca.

Vinárstvo Berta

Históriu rodinnej vinárskej tradície tvoria už štyri generácie Bertovcov. Najstarší z nich sa po nútenom presídlení z Maďarska na základe Benešových dekrétov usadil v Strekove, hoci pôvodnou cieľovou stanicou mala byť Modra. Vlak však v Modre nestál, a tak sa ako skúsený vinár ujal vedenia viníc v miestnom strekovskom družstve, kde založil aj prvú rodinnú vinicu. Otca Bertovcov, zasvätil do tajov vinárstva už ako mladého chlapca počas letných brigád a otec neskôr zasa rovnako svojich synov Lukáša a Matúša, ktorý prídu na Vínšpacírku predstaviť to najlepšie z rodinnej produkcie.

Frtus winery

V spojení s pôdou a vinicami sa ich život začal, aby od neho na dlhé roky odišli a vrátili sa vo veľkom štýle. Bratia Radoslav a Stanislav Frtúsovci vyrástli v obci Podlužany neďaleko Levíc. Starí rodičia z oboch strán sa živili poľnohospodárstvom, takže sa vedeli obracať na poli i vo vinici. V roku 2008 sa dnes rešpektovaní vinári, bratia Frtúsovci z Frtus Winery, po rodinnej oberačke rozhodli vyrábať vlastné víno a podelili si úlohy. Mladšieho Stanislava láka práca vo vinici a začal sa jej venovať na plný úväzok. Radoslava viac zaujímal samotný proces výroby vína, lebo rokmi sa v tomto smere mnohé zmenilo a niektoré veci si musel doštudovať. Začali skúšať nové postupy a zdalo sa, že to ide. Ochutnali ho mnohí a známi im odporučili, aby hneď svoje prvé víno – rulandské biele prihlásili ešte ten istý rok na Súťaž mladých vín do Levíc. „Čo čert nechcel naše víno získalo titul Šampión výstavy. Keďže úspech zaväzuje, cítili sme, že v tom musíme pokračovať, úspech nás motivoval. Stále hovorím, že nie je nič horšie, ako keď sa vám v živote darí. Potom máte nutnosť robiť to ďalej.“ … Viacej sa dozviete na Vínšpacírke 27.4.2019

Muráni – Víno Čajkov

Čajkovské vína spomínal už aj Matej Bel vo svojej práci s názvom O uhorských vínach. Opísal ich ako ohnivé vína, ktoré nie sú ani prisladké, ani trpké, ale ani prislané. Obyčajne čajkovské vína vydržia dlhšie, a preto ich najradšej kupujú Kremničania, Štiavničania a Bystričania, kde sa tieto vína najviac pijú. Firma Muráni Víno Čajkov bola založená v roku 1993, ale vo vinohradníctve, je známa už od rolu 1762, kedy bol vytvorený súpis čajkovských vinohradov. V súčastnosti spoločnosť obhospodaruje vinohrady s rozlohu 10 ha. Časť svojej produkcie hrozna spoločnosť spracúva pod značkou Muráni a časť predáva renomovaným slovenským vinárom.

Selaví

Filozofiou Selaví je prinášať  nezabudnuteľné zážitky prostredníctvom vyberaných chutí. V Selaví milujú život a všetko, čo ponúka
a najradšej ho vychutnávajú s pohárom kvalitného vína a tanierom prvotriednych dobrôt. A tento pocit chcú preniesť aj na vás a vychutnali si ho so Selaví.

Corner

CORNER pôsobí na trhu od roku 1994 ako exkluzívny distribútor a obchodná spoločnosť v segmente prémiových nápojov a vín z celého sveta.

Anton Uhnák

Vinárstvo z Čajkoviec, ktoré obhospodaruje približne 5 hektárov vinohradov v honoch Sádovie, Podhorie, Vinná Dolina a Deberča, s ročnou produkcou 40 000 litrov vína. Vinárstvo Uhnák sa vo svojej produkcii zameriava na tradičné odrody ako Pesecká leánka (Feteasca regala), Veltlínske zelené, Rizling, Pinot blanc (Rulandské biele), Frankovka modrá… Špecialitou vinárstva je snaha nechať vínám ich prirodzený charakter tým, že pri kvasení využívajú len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna.

Château Malanta

To je malé rodinné vinárstvo bratov Petra a Jozefa Czakových z malebnej obce pod Zoborom, Nitrianskych Hrnčiaroviec, ktorá patrí do Nitrianskej vinohradníckej oblasti. Za zrodom vinárstva sa ukrýva dlhá rodinná tradícia, no predovšetkým starý otec, ktorý súrodencov viedol k pestovaniu viniča, výrobe vína a k vinárstvu. Ako vravieval: „…víno je vlastne slnko ukryté vo fľaši“.
V súčasnosti sa vlastné vinice rozprestierajú na rozlohe asi 1 ha, no nepokryjú množstvom hrozna našu potrebu na samotnú výrobu vína, a preto hrozno starostlivo vyberáme a nakupujeme len z oblastí, ktoré majú vhodné podmienky na jeho pestovanie a ktoré vínu dodávajú špecifické vlastnosti daného regiónu.

Zsigmond

Pivnica a vinohrady Zsigmond sú rodinné vinárstvo založené v deväťdesiatych rokoch. Základom boli viac ako 100 ročné skúsenosti v pestovaní hrozna a vo výrobe vína v rodine. Obec Vinica a jej okolie sa vyznačuje vynikajúcimi klimatickými a pôdnymi podmienkami pre vinič hroznorodý a tradičnou výrobou vín, ktoré sú vyrobené z vlastného kontrolovaného vinohradu.

Vyberane-vina.sk – Riesling Specialist

Vyberane-vina.sk sa špecializujú výhradne na dovoz špičkových rieslingov z vinohradníckej oblasti Mosela v Nemecku. Mosela je najlepšou oblasťou pre biele vina na svete. Ochutnajte klenoty bielych vin od jediného špecialistu na Rieslingy. Spoločnosť zastupuje 12-tich malých vinárov, ktorý vyrábajú svieže, polosuché až omamne sladké, silne minerálne a šťavnaté rieslingy, svetovej extra triedy. Všetky vína sú limitované, určené pre privátnu klientelu a nedodávajú sa do žiadnych obchodných sietí.

Víno Tajna

Príbeh vinárstva Víno Tajna (na rozdiel od domovskej obce má obchodný názov na konci krátke A, teda nejde o preklep) sa začal tak, že jeho terajší majitelia kúpili od poľnohospodárskeho podniku Agrotaj už spomínanú šesť a pol hektárovú dosť zanedbanú vinicu. Musela preč a v roku 2011 ju nahradila nová výsadba. K nej pribudli  v roku 2013  ďalších desať hektárov novo  vysadených viníc. Okrem toho sme u nás v Tajnej zmodernizovali a rozšírili výrobňu vín. Bývalý vinohradnícky domček sme premenili na modernú dizajnovú budovu vinárstve, kde je radosť ochutnať vína. Naozaj, hlavne keď je teplo a ležíte na trávičke a pozeráte sa cez vinice na siluetu nitrianskeho Zoboru. Neopakovateľný zážitok, verte nám!

HR winery

Vinársto a vinohrady  sa nachádzajú v južno-slovenskej vinohradníckej oblasti v obci Gbelce a okolí s nádhernou  polohou v údolí medzi  riekami Dunajom a  a Hronom, kde je pestovanie hrozna tradíciou už od pradávna a je typické pre túto oblasť.  Odtiaľto pochádzajú individuálne štepy ich šírenie a aj rozvoj moderných spôsobov hospodárenia. V roku 1950 bolo založené poľnohospodárske družstvo ktoré sa zaoberalo aj  pestovaním hrozna  a výrobou vína. Zmena režimu sa podpísala na poklese pestovania a vinárčenia. V roku 1990 vznikol súkromný podnik ktorého majiteľom je pán Ing. Róbert Halász.  Začalo sa obnovovanie a rozširovanie vinohradníctva. Vinárstvo bolo v roku 2012 zrekonštruované a rozšírené, vybavené modernou technológiou, ktorá umožnila realizáciu sledovaného cieľa. Výroba vína prebieha za pomoci najmodernejšej technlógie reduktívnou metódou. Cieľom tejto metódy, chladenia a riadeného kvasenia je zachovanie typickej arómy a chuti pri každej odrode. Červené vína dozrievajú v 1500l dubových sudoch alebo v 225l barikoch. Po 6-18 mesiacoch sa tieto vína prejavujú jedinečnou arómou a typickým odrodovým charakterom.

Rariga

Víno Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát, zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou akostných a prívlastkových slovenských vín. V oblasti produkcie a predaja vína pôsobí vinárstvo na trhu od roku 2003 so sídlom v Modre. Rodinné vinárstvo celkovo obhospodaruje 2 hektáre vlastných viníc. Hlavnou odrodou, na ktorú nedajú vo vinárstve dopustiť, je Rizling rýnsky. Preto pri ochutnávke určite nevynechajte práve bohato oceňované Rizlingy.

Zamocké vinárstvo

Všetky vína, ŠIMÁK ZÁMOK PEZINOK – edícia Roman Janoušek, sa rodia v takmer tajomných pivničných priestoroch Pezinského zámku. Biele, ružové i červené. S elegantnou farbou a podmanivou vôňou. S chuťou, v ktorej dominuje charakter. Nezameniteľný charakter, ktorý je prienikom technológie našich otcov podobne ako nás samých. Zastavme sa teda na chviľu v priestore a čase a sľubujeme, že budeme priatelia. Chceme aby bol náš vzťah skutočný a to pomocou vína plného vášne, so zaručene slovenským pasom. Takže záverom a vlastne odpočiatku. Víno vyrábame z hrozna vlastných viníc z juhu Slovenska. V Dubníku a Svodíne, kde pestujeme vinič hroznorodý na ploche 100ha.

Vino Bock

Bock József vyprodukoval svoju prvú fľašu v roku 1987 a od vtedy zdokonalil svoje umenie tak, aby vyrábal vinárske skvosty. V roku 1997 sa stal Vinárom roka a dnes jeho meno patrí do TOP triedy nielen v rámci strednej Európy. Väčšina víno zostáva na domácom trhu, približne 15% produkcie ide na export. Rodina Bock pestuje vinič a vyrába víno vo vinárskom regióne Villány od roku 1850. Láska k vínu a vinárstvu bola odovzdávali otcovia synom deväť generácií. Na začiatku svojej kariéry József Bock hospodáril len na vyše 0,5 hektára vinohradov. Dnes hospodári na 150 hektárov a vyrába 36 druhov vína

Domin&Kušický

Natural Alimentaria sa venuje vinohradníctvu na 40 ha vlastných vinohradov. Tie sa nachádzajú v Modrokamenskom a Vinickom vinohradníckom rajóne, na juhu stredného Slovenska. Hrozno spracúva spoločnosť vo vlastnej modernej pivnici, v rámci svojho ekologického hospodárstva.Vďaka tomu je hrozno pestované v prirodzene čistom prostredí, ošetrované mechanicky, len povolenými biologickými ochrannými prostriedkami, čo platí aj pre výrobu vína.

Vínko KLIMKO

VÍNKO KLIMKO MODRA je rodinné vinárstvo založené v roku 2012. Tradícia vinohradníctva a výroby vína má však v našej rodine hlboko zapustené korene. Naše vína pochádzajú iba z modranských vinohradov. Ochutnajte Dievčie hrozno, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky či Devín. Alebo ružovú aj červenú Frankovku.

RINGBÜRGER

Spoločnosť RINGBÜRGER, s.r.o. má svoje počiatky v roku 2000, i keď založená bola až v roku 2013. Nové milénium a túžba poznávať krásy vína nás v roku 2002 priviedli k rozhodnutiu otvoriť v Kremnici Vinotéku Biely bocian. Ľudia si začali hľadať cestu k vínu a naším poslaním sa stalo šírenie kultúry pitia vína. V spolupráci s vinármi Igorom Blahom a Peťom Pápayom zo Zelenča sme vyrobili 4.200 fliaš červeného cuvée z ročníka 2012 a 1.900 fliaš z ročníka 2015. Biele cuvée vyrábame v spolupráci s Jurajom Majšíkom v PD Mojmírovce, kde sme z ročníka 2014 urobili prvých 1.500 fliaš bieleho cuvée a z ročníka 2015 zatiaľ 660 fliaš. Vína sú venované Kremnici, Banskej Štiavnici a Banskej Bystrici. Výber miest nie je náhodný, vo všetkých pôsobili naši predkovia, obchodníci s vínom – Ringbürgeri.

Chowaniec & Krajčírovič

Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roku 2001 spojením dvoch vinárov. Petra Chowanieca, známeho na trhu kolekciou odrodových vín ročníka 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinára produkujúceho sudové vína vynikajúcej kvality. V súčasnosti obidvaja budujeme spoločnú prevádzku zameranú na výrobu odrodových vín, s dôrazom na využitie domácej suroviny zo Svätého Jura. Uvedomujeme si bohatú históriu vinohradníctva a vinárstva vo Svätom Jure a naším cieľom je nadviazať na časy, keď sa Svätojurské víno považovalo za najlepšie v Uhorsku a kupci ho rozvážali do mnohých krajín Európy.

Niche Wine

Francúzska nealkoholické vína značky Pierre prinášajú na Vínšpacírku  jediné nealko víno s 0% alkoholu. Sami vyskúšajte chuť nealko vína radu Pierre Zero a uvidíte, že si vďaka šetrnému procesu výroby zachovala prirodzenú chuť a vôňu. Toto nealkoholické víno môžete skutočne piť aj za volantom.

Vinárstvo Mavín

Vinárstvo Mavín – Martin Pomfy bolo založené v roku 2001 s úmyslom produkovať kvalitné sudové vína, tento zámer sa mu podaril a posunul svoje vinárstvo k prívlastkovým a výberovým vínam. Jeho vína boli ocenené na svetových sútažiach mnohými poprednými oceneniami. Ako sám hovorí je fanatikom do výroby vína. V súčasnosti sa vinárstvo snaží produkovať moderné vína s minimánlnymi zásahmi pri procese ich výroby. Sortiment prívlastkových produktov vinárstva Mavin predstavuje kvalitné vína s potenciálom a významne dopĺňa slovenský vinársky trh. Pri vínach kde neboli uvedené prívlastky podľa starého zákona sa jedná o neskoré zbery alebo výbery z hrozna.

Château Rúbaň

Vinárstvo nájdete na okraji obce Rúbaň v areáli dobového kaštieľa s rozľahlým lesoparkom. Vinárstvo je súčasťou Strekovského regiónu v rámci Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Priamo v srdci Podunajskej nížiny – v mieste, s mimoriadne priaznivými podmienkami na pestovanie viniča. Okolité lesy a rybníky spolu s neďalekým Dunajom vytváraju makroklímu, ktorá dáva vínu nezameniteľný charakter. Letný vzduch tu býva presýtený vôňou obilia, marhúľ, broskýň a sliviek. A počas babieho leta môžete pozorovať opar vinúci sa z blízkych Parížskych močiarov.

Purus

Rodinné vinárstvo z Modry, ktoré vyrába víno výhradne z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach, pričom dôraz je kladení na zachovanie autentickosti modranského „terroir-u“. Napríklad použitím špeciálnych ušľachtilých kvasiniek, ktoré boli vyselektované priamo vo vlastných viníciach. Každé naše víno je unikátne. Je totiž vytvorené iba z kvalitnej suroviny vypestovanej na jednej z troch častí modranského „terroir-u“, ktoré sa označuje podľa typu podložia daného vinohradu – PIESOK, SKALA a HLINA. Pri výrobe vína v Puruse nemiešajú hrozno z rôznych vinohradov, čím si každé  víno zachováva svoj osobitý charakter a nie je uniformné.

Wine Lovers Club

Wine Lovers Club s.r.o. sa zaoberá importom a distribúciou vín v rámci Slovenska, individuálnym poradenstvom pri nákupe vín (podľa osobných preferencií klienta – krajina, oblasť, odroda, technické parametre alebo typ vína, cena…), odbornými auditmi a návrhmi vínnych kariet, párovaním jedla k vínu (a naopak), školeniami aj zaškoleniami obsluhujúceho personálu v Horeca segmente, amatérskymi aj profi-sommeliérskymi kurzami, riadenými aj neriadenými degustáciami (na kľúč, od návrhu až po realizáciu), wine-tripmi po Slovensku aj po krajinách EÚ. S týmto všetkým máme viac ako 20-ročné skúsenosti.

Aké víno

Jeden z najväčších dodavateľov kvalitných vín zo Slovenska ale aj zahraničia, ktorý prinesie na Vínšpacírku to najlepšie zo svojej ponuky.

prosecco.sk

Spoločnosť je dovozcom a distribútorom prémiového Prosecca DOCG z oblasti Valdobbiadene. Špecializujeme sa výhradne na malé rodinné vinárstva s dlhoročnou tradíciou. So všetkými vinármi sa poznáme osobne a poznáme aj celý proces výroby každého jedného produktu.

Sykora Fine Wines

Vinárstvo Sykora Fine Wines sa nachádza v srdci Malých Karpát, v malebnej vinohradníckej dedinke Limbach. Sme malá vinárska spoločnosť a našou pasiou je vytvárať najlepšie vína, aké nám poskytuje podnebie Slovenska. Filozofiou vinárstva je produkovať vysoko kvalitné vína z vinohradov na Slovensku. Spájať moderné technológie a tradičné vinárske hodnoty, čo reprezentuje aj motív na etikete – tradičný džbán. Víno Sykora je spoločným dielom tvrdej práce vinohradníka a vinára.

Chateau Grand Bari

Spoločnosť Chateau GRAND BARI vlastní približne 60 ha honov, ktoré sú súčasťou vinohradníckej oblasti Tokaj. Vinohradnícke hony sa nachádzajú v katastri obce Veľká Bara, z čoho pramení aj názov vinárstva Chateau GRAND BARI. Naše hony Čelejka, Ružičky, Katy a Piliš sa nachádzajú na jednom z najvyššie položených pahorkov Tokaja na Slovensku, na kopci Piliš. Drvivá väčšina plôch je zaradená do kategórie 1A najkvalitnejší terroir. Pôda je sopečného pôvodu s rôznymi frakciami hornín. Hony majú rôznu geomorfologickú štruktúru, a preto umožňujú dopestovať vína s rôznym charakterom. Naše vinice sú prihlásené do integrovanej ochrany, čo znamená, že pri ochrane viníc sa minimalizuje použitie chemických prípravkov. O to intenzívnejšie sa využívajú prírodné prvky. Všetky vína sú vyrobené len z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach.

Pivnica Csernus

Rodinné remeselnícke vinohradníctvo sa rozprestiera na južnej časti Stredoslovenskej vinohradníckej oblasti pri obce Vinica, na južnom a malebnom, sopečnom svahu vrchu Stráž. Hlavné odrody sú Rizling Vlašský, Veltlínske Zelené, Rizling Rýnsky, Chardonnay, Irsai Oliver a Peszeki Leányka. Vďaka zrelosti hrozna naše vína obsahujú bohatú arómu a chuť, prevažuje charakteristiky odrôd, znaky terroir, v prítomnosti vhodnej a výraznej kyslosti.

Dubovský a Grančič

Rodiny Grančičová a Dubovská (z matkinej strany Fialová) sa po dlhé generácie starali o svätojurské vinohrady. Začiatky siahajú do 17. storočia. Spoločná púť začala obidvoch rodov začala v roku 2003 prvými odrodami, z ktorých sa vyrobilo dvetisíc fliaš odrôd Müller Thurgau., Pesecká Leánka  a Silván červený. Dnes rodiny hospodária na 10 ha vinohradov vo Svätom Jure. Odrodová skladba je skutočne široká: Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Veltlín zelený, Rulandské biele alebo Pesecká Leánka.

Žitavské vinice

Robiť výnimočné víno… To bola hlavná myšlienka pri našom vzniku. Dať do vína kus svojho srdca a urobiť ho tak, aby vynikla jeho individualita. Sme malé vinárstvo a pri výrobe spájame tradičné postupy s modernými trendmi vo svete. Nebojíme sa experimentovať  a snažíme sa posúvať hranice toho, čo sa od kvalitného vína očakáva. Všetky biele suché vína robíme metódou „sur lie“ minimálne 6 mesiacov. To im dáva nádhernú plnosť a eleganciu, zároveň získavajú zrecí potenciál netypický pre biele suché vína. Červené vína nechávame vyzrievať v barikových sudoch a po minimálne 6 mesačnom zrení ich plníme do fliaš bez filtrácie.Vynikajú plnosťou, jemnosťou a vysokým zrecím potenciálom.

Vinidi

Odkiaľ pochádza slovo VINIDI? Niečo s vínom, ale čo presne? VINIDI vo Vás určite evokuje spojitosť s vínom. Pravda je však taká, že VINIDI v pôvodnom význame nemá s vínom nič spoločné. Týmto menom volali Slovanov ešte dávno pred vznikom Samovej ríše. Vzdávajúc hold viac ako dvojtisícročnej tradícii pestovania viniča a výroby vína na území dnešného Slovenska, sa vinárstvo  z obce Báb rozhodlo pomenovať názvom VINIDI. Ten zároveň symbolizuje nerozlučnú spojitosť miestnych vín s pôdou, podnebím a umom Slovenského ľudu.

Vinárstvo Fedor Malík & syn

Vinárstvo a vinohradníctvo Fedor Malík & syn. Vám ponúka vína z Modry, z Malých Karpát, z vlastných vinohradov. Vďaka redukovaným úrodám, náročným zeleným prácam a trvalo udržateľnému prístupu bez použitia herbicídov sa z prvotriednych modranských vinohradov darí dorábať vína s komplexným prejavom. Základom vinifikácie sú moderné technológie s dôrazom na prirodzený vývoj a autenticitu vína. Vína sú určené pre náročných ľudí, ktorí vo víne hľadajú príbeh, myšlienku a charakter. Vína od Malíka chutia vlastným hroznom, vinohradníctvom a Modrou. A tak to má byť.

Bóna Winery

Vinárstvo Bóna Winery sa nachádza v Južnoslovenskej vinhradníckej oblasti v obci Bátorove Kosihy. Pahorkatiny východnej časti Podunajskej nížiny sú priamo stvorené na pestovanie hrozna, sú najteplejšou oblasťou Slovenska so suchým podnebím a miernymi zimami. V tomto, pre hrozno ideálnom mieste, bolo vybudované  vinárstvo v Hone Szentlászló. Celý hon je skôr kotlina s juhozápadným a juhovýchodným sklonom do 10°. Z vrchu kotliny vidieť Dunaj (10km), ktorý so svojou makroklímou kde severo-západné vetry narážajú na vrchy hôr Gerecse, vytvára pre naše vinohrady s ílovitími pôdami jedinečný teroire.

Pivnica Radošina

Produkuje vína najmä z vlastného vinohradu, ktorý sa rozprestiera priamo nad vínnou pivnicou na ploche 33 ha. Redukcia úrod a starostlivé ošetrovanie viniča v systéme integrovanej produkcie je pre pivnicu samozrejmosťou. Južná orientácia viníc a vápencovo dolomitické podložie pôd dávajú vyniknúť hlavne burgundským odrodám viniča. Okrem Burgundského modrého /Pinot noir/ a Burgundského bieleho /Pinot blanc/ sa v Radošine darí najmä Burgundskému šedému /Pinot gris/. Z neho sa vyrába aj najznámejšie víno Radošinský Klevner, ktorý bol dodávaný na anglický kráľovský dvor a tomuto vínu bol udelený certifikát. Radošinský Klevner zažil svoj comeback v anglickej kráľovskej rodine aj pri poslednej návšteve Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku. Víno nechýbalo ani na stoloch pri poslednej návšteve Slovenska pápeža Jána Pavla II.

Kalina & Kinči

Vinárstvo vzniklo v roku 2016 a nachádza sa v Nitrianskej vinohradníckej oblasti v obci Rybník . V súčasnosti sa vlastné Vinice rozprestierajú v obci Rybník na rozlohe 22 ha a v obci Jabloňovce na rozlohe 4 ha na úpätí Štiavnických vrchov pochádzajúce zo sopečných vyvrenín, ktorých tufové a andezitové podložie dodávajú vínam špecifický charakter . Víno sa dorába výlučne z hrozna dopestovaného vo vlastných viniciach, z ktorých zatiaľ väčšinu hrozna predáva vinárstvo vinárom v regióne. Odrodová skladba pestovaného hrozna je široká: Tramín červený, Sauvignon,Rizling rýnsky,vlašský, Frankovka modrá, Alibernet …aj slovenské novošľachtence Noria,Milia,Dunaj. Spracovanie a výroba vína prebieha pomocou moderných technológií procesom riadeného kvasenia.

Hubert

Závod Hubert J.E. sa stal prvým miestom v Európe mimo Francúzska, kde sa začalo s výrobou šumivého vína podľa originálneho francúzskeho receptu. Od tých čias si spoločnosť zakladá na tom, aby ich sekty vyjadrovali eleganciu, luxus a najvyššiu kvalitu. Sme hrdí na to, že túto tradíciu a svetovo uznávanú chuť našich slovenských sektov, príde Hubert predstaviť aj na Vínšpacírku.

Vinárstvo Navara

Začiatky vinárstva sa datujú už od 60-tych rokov minulého storočia, kedy Jozef Navara st. spracovával hrozno zo svojho malého vinohradu. Spracované hrozno bolo určené len pre vlastnú spotrebu, a to v pár sto litrových demižónoch. To čo začínalo ako hobby, prerástlo v roku 2002 až do rodinného biznisu, v ktorom dnes figuruje celá rodina. Jozef Navara ml. ako hlavný technológ, syn Michal ako zástupca marketingu, dcéra Katarína, ktorá zodpovedá za adjustáž a manželka Alena ako srdce spoločnosti.